La Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill es complau a convidar-vos a l’acte inaugural de presentació de la Càtedra que tindrà lloc el dia 27 de març a les 19:15 hores, a l’Auditori de Girona. L’esdeveniment comptarà amb la presència de les autoritats locals i del món acadèmic i amb destacades personalitats de la nostra comunitat.

Més informació

La càtedra, constituïda en col·laboració amb la Universitat de Girona, serà dirigida per l’historiador de l’art Dr. Francesc Miralpeix Vilamala, professor del Departament d’Història i Història de l’Art de la Facultat de Lletres. Els principals objectius que ens hem marcat d’entrada són, d’una banda, l'acostament de les diferents especialitats de les ciències i les lletres, amb la idea de buscar espais i territoris comuns i de fàcil trànsit per a especialistes dels dos mons; per altra, volem transmetre a la societat gironina l'enriquidora experiència del tracte continuat que la Clínica ha dut a terme en països en vies de desenvolupament econòmic, social i cultural, sovint molt diferents a la nostra realitat.
En aquest primer acte fundacional s’ha intentat maridar els dos eixos. És per això que hem organitzat un acte acadèmic centrat en la conferència de l'eminent professor Dr. Carlos García Gual, que ens introduirà, amb la seva habitual lucidesa, pels camins comuns de la civilització grega. El contrapunt ideal d'aquest passeig per l'antiguitat clàssica serà l'exposició titulada Levantados del suelo: Una visión de África, del reconegut pintor Pepe Benítez, que després de la seva estada africana ha tramat la seva mirada a través d’un enorme mosaic d’obres que es podrà contemplar al rebedor de l'auditori de Girona.
Intentarem deixar constància de la generositat d'uns i altres més endavant, però ara no voldríem tancar aquestes línies sense agrair l'amable disponibilitat del professor García Gual, la generositat de Pepe Benítez -una part de la recaptació relacionada amb les peces del mosaic serà cedida per a la fundació que desenvolupa la seva tasca a Àfrica-, i la bona predisposició de les institucions que ens han cedit espais i temps per dur a terme aquesta iniciativa. No hi pot faltar, tampoc, un sincer agraïment a tots vostès i a tots aquells convidats i amics que amb la seva presència i col·laboració permeten tirar endavant projectes d'aquesta índole.
Amb el desig que ens acompanyin, els saludem i els donen la benvinguda
 

Conferenciants